TRUSTED BY OVER 25 000 CUSTOMERS WORLDWIDE

Thomas Sandell
designar skokollektion åt Myrqvist

Thomas Sandell, främst känd som prisbelönad arkitekt, står bakom byggnader så som Gåshaga Brygga och Stockholmsbörsen. Han är även känd som formgivare då han har designat möbler och interiör tillsammans med varumärken som IKEA, Skultuna, Palmgrens och Reijmyre. Nu tar han klivet in i skovärlden med en kapselkollektion som han har designat åt det svenska Myrqvist.

“I mitt yrke formger jag allt från små produkter till stadsplaner, alltid med samma glädje. Så när frågan kom om att formge skor så var svaret ja, givet”

– Thomas Sandell

Myrqvist har med en tydlig svensk identitet byggt renommé för högkvalitativa skor med en tidlös design. Skorna är inspirerade av traditionellt brittiskt hantverk, men med en touch av skandinavisk design. Således är designsamarbetet med Thomas Sandell ytterligare ett steg i riktningen att visa upp en svensk tolkning av traditionella skor.

Kollektionen i sig utgörs av tre modeller i totalt fem utföranden; en loafer, en lågsko och en känga. En gemensam nämnare för alla modeller är att de saknar snören och istället hålls på plats av spännen. Alla skorna är randsydda och tillverkas för hand i norra Portugal.

Ängsö
Fringe Loafer

Ängsö är kanske den modell som sticker ut mest i kollektionen. En så kallad fringe loafer i mocka med ett nätt och präglat läderband som fästs med ett ovalt metallspänne på yttersidan av skon. Denna modell kommer i två utföranden, svart och grå mocka.

Kungsholmen
Chukka Boot

Kungsholmen påminner till konstruktionen om en chukka boot, men med spänne istället för snörning. Spännet i kombination med en något mejslad tå och avsmalnande klack ger ett rockigt intryck. Denna modell kommer i två utföranden, svart slätt kalvskinn och grå mocka.

Skeppsholmen
Derby

Skeppsholmen är i grunden en single monk-strap. Gjord på en rundare läst påminner den om en grövre plain toe-derby med 360 graders stormrand och präglat kalvskinn.

 

SE HELA KOLLEKTIONEN HÄR