TRUSTED BY 50 000 CUSTOMERS WORLDWIDE • FREE SHIPPING AND EXCHANGES

Så gör svenska skosuccén hantverk mer tillgängligt

2020 utsågs Myrqvist till Sveriges snabbast växande skovarumärke. Framgången är tack vare ett enkelt koncept; att erbjuda handgjorda skor till halva priset gentemot traditionella tillverkare med motsvarande kvalitet.
Receptet är att kapa alla onödiga mellanhänder på vägen från tillverkning och till dig som kund. Myrqvist jobbar direkt med erfarna tillverkare i Europa för att sedan sälja dem direkt i sin egen e-handel och sin butik på Jakobsbergsgatan i Stockholm. Utan dessa mellanhänder kapas också priset, vilket gör en stor skillnad mot traditionella skotillverkare med sina många led av distributörer, agenter och återförsäljare.


Det som framför allt utmärker sig hos skorna är det faktum att de är handgjorda av erfarna händer och är tillverkade av den bästa sortens läder du kan hitta. Kombinerar du det med ett, i sammanhanget, väldigt bra pris så kan man snabbt förstå varför deras koncept har gått hem hos så många.
Lädret som nämns hämtas från erkända garverier i Storbritannien respektive Frankrike, men själva skorna tillverkas i Portugal. De flesta av Myrqvists skor är dessutom randsydda, vilket innebär att skorna kan sulas om när sulan slitits ned och på så sätt kan skon återanvändas i många år. En medveten strategi om man frågar företagets VD och grundare, Sebastian Öhrn: 

- Råmaterialen och konstruktionen utgör grunden när man designar ett par skor eftersom det påverkar hur skon kommer att se ut efter flera års användning, så till skillnad från många andra märken designar inte vi för mode-säsonger utan tar fram tidlösa skor som även håller stilen mer eller mindre för alltid.
Som ett av få svenska märken i en kategori som annars domineras av brittiska och sydeuropeiska varumärken har Myrqvist valt att använda sitt svenska DNA till sin fördel. De flesta av Myrqvists skor erbjuds med en så kallad halv gummisula som till skillnad från lädersulor står emot det svenska klimatet mycket bättre. Alla vinterkängor är även utrustade med en extra tjock och broddad gummisula som ger bra grepp på hala gator under vintern. Utöver designen på skorna så har även varumärket en tydlig svensk prägel. Allt från design till ortsnamnen på skorna som t. ex. Äppelviken och Mölle skapar en tydlig skandinavisk profil och har gått hem hos Myrqvists lojala kunder.