TRUSTED BY 50 000 CUSTOMERS WORLDWIDE • FREE SHIPPING AND EXCHANGES

Kängan som tar dig långt

Duved

Välgjorda och snygga skor till ett rimligt pris har varit framgångsreceptet som drivit svenska skoföretagets Myrqvist tillväxt framåt. Faktum är att de tack vare sin framfart till och med prisades som Sveriges snabbast växande skoföretag förra året. Myrqvists skor säljs idag till många fler länder än bara Sverige, men det svenska arvet är tydligt både i skomodellernas namn samt dess design.

I takt med utvecklingen av bolaget har Myrqvist även breddat sortimentet. Från att först varit främst kända för sina kostymskor ser du idag deras sneakers, boots och accessoarer runt om på många herrar. Till hösten tar Myrqvist även ett kliv in i en helt ny kategori i och med deras släpp av kängan Duved.   

Den hiking-inspirerade kängan är Myrqvists stilrena svar till det växande intresset för friluftslivet, som har fått sig ett uppsving delvis på grund av pandemin. Till skillnad från mer traditionella hiking-kängor så har Myrqvist valt att göra en mer dressad variant i en sober färgskala som passar såväl till kostymbyxor som till jeans eller vandrarbyxor. 

Men att hitta nämnda balans mellan hiking och vad som funkar på stan var inte helt lätt. 

- Vi är alltid oerhört noggranna i vår designprocess, men denna gång fick vi vara än mer detaljerade för att hitta något som både har god funktion, men som också följer en stilren design, berättar Sebastian Öhrn, VD och grundare för Myrqvist.


Resultatet är alltså Duved, som utöver en robust gummisula även är utrustad med en rad egenskaper som du vanligtvis ser på vandringskängor. Vattentätt membran mellan innerfoder och ovanläder samt en insydd plös som håller tätt är exempel på funktionella detaljer som gör Duved till en riktig allround-känga.

För den som inte vill ta steget fullt ut mot vandringsspåret har Myrqvist sedan tidigare en uppsjö av eleganta skor som gör sig perfekt inför hösten och vintern. Två av favoriterna hittar du nedan och ett antal utvalda höstfavoriter finner du här.


Elfvik (till vänster), Myrqvists andra Chelsea boot, är en av deras storsäljare under hösten och det är lätt att förstå varför. Inte bara är Chelsea boots väldigt populärt överlag, men denna variant har även en något vidare läst och mer rundad tå, vilket gör att det blir lite mer plats för fötterna.

Tjärnö är en känga som verkligen signalerar kvalitet i kombination med elegans. Undertill har du även en rejäl gummisula som ser till att hålla dig på fötterna även under de mest halkiga av dagar.

HÖSTENS SKOR